25/05/2024

Hockeyclub Lokeren heeft haar scheidsrechtersteam versterkt met drie nieuwe Club Umpires (CU). Stijn Rottiers, Emile Gacas en Jonne Dekeuleneer hebben onlangs hun praktijkexamen met succes afgerond onder toezicht van een examinator van de bond. Hiermee komt het totaal aantal gediplomeerde scheidsrechters binnen de club op elf, een cruciale stap voor het verhogen van het algemene niveau van arbitrage.

Jongste scheidsrechters van de club

Emile (°2008) en Jonne (°2009) zijn momenteel de jongste Club Umpires van de club. Ondanks hun jonge leeftijd hebben ze al heel wat jaren ervaring op de teller. Hun passie voor het fluiten ontstond een paar geleden toen ze de wedstrijden van hun zussen Elouise en Lune begonnen te arbitreren (nu U14, toen U10). Door bijna wekelijks wedstrijden te fluiten, gingen hun vaardigheden snel de hoogte in. Met veel complimenten van andere ploegen tot gevolg!

Belang van gediplomeerde scheidsrechters

Het hebben van voldoende gediplomeerde scheidsrechters is essentieel voor onze club. De CU’s verhogen de kwaliteit van de arbitrage tijdens wedstrijden, ze vergroten de kennis van de spelregels binnen de club en ze kunnen ook beginnende scheidsrechters ondersteunen, waardoor het algemene niveau van arbitrage stijgt.

De CU’s worden bovendien ingezet in wedstrijden van Nationale 1, waar ze samen met ervaren nationale scheidsrechters de wedstrijd in goede banen leiden. Dit biedt een uitstekende leeromgeving en helpt hen hun competenties verder te ontwikkelen om vervolgens zelf te kunnen doorgroeien naar nationaal scheidsrechter.

Ook interesse om te scheidsen?

Wie interesse heeft om zich verder te ontwikkelen als scheidsrechter, kan zich melden bij onze arbitragecoördinator Johan Van Bockxlaer via arbitrage@hockeylokeren.be.

We wensen Stijn, Emile & Jonne een hele dikke proficiat!