NL
Log in

Hockey Club Lokeren

Direct inschrijven kan hier

25/01/2023: Onze club is de voorbije jaren sterk gegroeid, mede door de inzet van vele vrijwilligers! Omdat we blijven groeien, zoeken enkele werkgroepen gemotiveerde leden.

We zijn concreet op zoek naar:

Party Planners. De werkgroep Events zoekt mensen die hun schouders willen zetten onder bestaande events en/of nieuwe events op poten willen zetten. Je steekt niet enkel op de dag zelf een handje toe, maar je bereidt een event voor of zorgt voor een fantastische afterparty. Leden van deze werkgroep hebben het exclusieve recht op voorproeven van de hapjes! Wil je eerst iets meer weten, spreek Gert Coolsaet gerust eens aan.

Outfit Goeroes. De werkgroep Kledij zoekt mensen die de contacten met onze leveranciers onderhouden, vragen van onze leden omtrent kledij beantwoorden, clubwear uitkiezen, pasmomenten organiseren enz. Een voorliefde voor blauw is aanbevolen! Wil je eerst iets meer weten, spreek Truus De Wilde gerust eens aan.

Gift(ed) People. De werkgroep Sponsoring zoekt mensen die actief op zoek gaan naar sponsors voor de club en die ervoor zorgen dat lopende sponsorcontracten worden nageleefd. Nee, je krijgt geen percentje, wel onze eeuwige dankbaarheid. Wil je eerst iets meer weten, spreek Sophie Callebaut gerust eens aan.

Clubhouse Staff. De werkgroep Bar zoekt mensen die op weekdagen, tijdens de training van hun kind, de bar willen openhouden. Ook als je liever in het weekend een glas wijn uitschenkt, ben je welkom in de groep van barvrijwilligers. Eén regel: what happens behind the bar, stays behind the bar! Wil je eerst iets meer weten, spreek Sofie Van Mieghem gerust eens aan.

Voel je je geroepen voor één van deze functies of wil je graag meer informatie, stuur dan een berichtje naar info@hockeylokeren.be. We nemen dan contact met je op. Je komt in een tof team terecht én HCL is je eeuwig dankbaar!

31/12/2022: We genieten nog van de kerstvakantie, maar we kunnen al gaan plannen voor 2023.

De hockeytrainingen starten weer in de week van 16 januari 2023. In de komende dagen zullen deze in de Twizzit kalender ingevuld worden.
De competitiewedstrijden beginnen weer vanaf zaterdag 4 maart

31/12/2022: Een nieuw jaar en onze start van onze 2de seizoenshelft lonkt al, om op een propere en volledig functionerende site te kunnen starten, organiseren we een HCL Klusdag op zaterdag 7 januari.
Onze ervaren klussers Jens, Michiel en Johan gaan werken op veld 2 (oost).
Maar er zijn ook tal van kleine klusjes waarbij iedereen kan helpen: 
 
- velden vrijmaken van bladeren en afval
- opschuren van de nieuwe dugoutbanken
- Plantenbakken inwrijven met olie
- Lavasteentjes rond het invalidenpark beter leggen
- Plaatsen van verlichting in de dugouts
- Enkele kleine klusjes in het clubhuis
- …
We starten om 9h15. Verwachting is tegen 12:30 al een heel eind te zijn.
We zoeken nog stuk of 6 helpers.  Laat even weten als je ook komt helpen.

We moeten jullie jammer genoeg informeren dat onze clubwear van The Indian Maharadja voorlopig niet beschikbaar is bij DNAHockey. 

Zodra er verandering komt in deze situatie, horen jullie het via onze social media. Onze excuses aan de mensen die vergeefs de trip naar Boom maakten de voorbije weken.

30/12/2022: Aangeslagen en met intens verdriet probeerden we als club en als dames- en herenteams te verwerken dat ons clublid Lise Van Hecke, speelster van Dames 1, zaterdag 3 december plots was overleden.  

 
Lieve Lise, je was altijd opgewekt en actief en zeer graag gezien op de hockey en je had er veel vrienden. Met jou was er altijd leven in de brouwerij. 
Op de mooie en intense afscheidsdienst op 10 december gaven we uiting aan ons verdriet en probeerden we ons gevoel voor je in woorden te vatten. 
 
In ons hockeyclubhuis reserveren we een mooi plaatsje voor je shirt en jouw Dames-1 team zal op hun eerste wedstrijd na de winterstop op zondag 5 maart, start 11h30, Lise stijlvol eren. 
 
Veel sterkte aan familie, naasten en vrienden.

18/12/2022: De voorbije maanden werd er achter de schermen hard gewerkt om een proefproject voor zaalhockey op te starten. Voor de eerste keer nemen drie teams van de club – U12G1, U14G1 en U14B1 – deel aan de indoor competitie.

Zaalhockey wordt iets anders gespeeld dan veldhockey. Het team bestaat bijvoorbeeld uit 6 spelers en er wordt gespeeld met een lichtere bal en stick. Ook verschillen de regels voor het spelen van de bal. Zo mag bij zaalhockey alleen gepusht worden.

Onze U12-meisjes hebben hun vuurdoop reeds achter de rug en staan halverwege de competitie op een mooie tweede plaats.

 

Onze U14-ploegen starten met hun wedstrijden na Nieuwjaar.

 

18/12/2022: Evenals vorige jaren en dankzij goede samenwerking met Tom Boon Hockey Camps kunnen we ook deze zomer twee TBHC zomerhockeystages organiseren op onze eigen hockeyclub Lokeren! De stages vinden plaats in de eerste vakantieweek van 3-7 juli, en in de laatste 21-25 augustus. 

NIEUW is dit jaar het U14-U16 kamp in augustus (zelfde week 21-25 aug): heel de week, alleen in de namiddagen. Kent veel succes in andere clubs. Deelnemers met leeftijdsgenoten in de groepen. 

Tom Boon Hockey Stage @ Hockey Club Lokeren

 • Waar: gewoon op onze club, Hockey Club Lokeren
 • Wanneer:
  • kamp 1: week van 3-7 juli 2023
  • kamp 2: week van 21-25 augustus 2023
  • kamp 3 (U14-U16): namiddagen in week van 21-25 augustus 2023
 • Voor wie: voor 6-15 jaar
 • Kostprijs: zie TBHC (rond 170 euro)
 • Dag: 09u00 tot 16u30 - Toezicht vanaf 8u30 tot 17u30
 • Aantal plaatsen per kamp: 85.  Leden krijgen voorrang in de eerste maand van inschrijvingen. Let op: onze ervaring leert dat onze kampen snel vol zijn, dus wees er snel bij.
 • Meer info op de site van Tom Boon Hockey Camps


Inschrijven
gaat direct via de site van Tom Boon Hockey en zal geopend worden op zondag 8 januari om 12h (middag). (Dus NIET via onze Twizzit site). 

Er zal ook een eigen HCL kamp georganiseerd worden in samenwerking met de stad, waarschijnlijk in de tweede week juli van 10-14 juli 2023 (nog te bevestigen)

18/12/2022: Zaterdagavond 17 december werden 2 teams van Hockey Club Lokeren gehuldigd op het Sportgala van Lokeren 2022!

Na twee coronajaren was er opnieuw een echte galashow waar we met een grote delegatie aanwezig waren. 

Op het gala werden 75 Lokerse sporters of teams die in 2022 kampioen werden in de bloemetjes gezet.

Onze U14B1 (team 21-22) behaalden de titel in VHL 2 en onze U14G1 (team 21-22) behaalden, nadat ze eerder de titel in VHL 2 hadden veroverd, ook de hoogste plek in VHL 1. De teams (nu U14- en U16-spelers) kwamen met veel plezier hun beker ophalen.

PROFICIAT U14 Boys 1 en U14 Girls! 

Hockeyspeelsters Anoek Van Cauwenberg (U16G1) en Bénédicte Verhelst (U14G1) behaalden naast deze titel ook nog een persoonlijke titel respectievelijk in het dansen (nationaal) en tennis (provinciaal).

Proficiat! 

14/12/2022 Op zaterdag 3 december kwamen de Sint en zijn hockeypieten langs op de club!

De Sint en pieten waren erg onder de indruk van het nieuwe veld én van de hockeytalenten van de oefenjeugd en onze U7 t.e.m. U10 jongens- en meisjesteams.

 

Ze hebben zelf ook eens geprobeerd te hockeyen, maar gelukkig kunnen ze beter op de daken lopen.

Er was ook goed nieuws: er waren dit jaar géén stoute kinderen, hoera!

Iedeen werd getrakteerd op lekkers. Bedankt Sint & Pieten!

  

Kaarderslaan 11 te Lokeren (Temmerman Home nv).

Een kleine reminder om de bestelde dranken (wijn en bubbels) af te halen op zaterdag aanstaande.

Het hoeft daarbij wellicht niet gezegd dat een tijdige afhaling (dus voor 12u30) wordt geapprecieerd!

Tot dan... en nogmaals bedankt voor uw steun!

Hockey Club Lokeren.

 

15/12/2022: In verband met de voorspelde vrieskou mag er donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 december niet op onze velden gespeeld worden. Dus eventuele extra trainingen en wedstrijd Ladies kunnen niet doorgaan. Bericht wordt aangevuld indien rest van de week ook zo blijft.  

04/12/2022: Met grote verslagenheid en intens verdriet hebben wij het verschrikkelijke nieuws vernomen dat ons clublid, Lise Van Hecke, speelster van Dames 1, gisteren is overleden in een tragisch verkeersongeval. 
 
Lieve Lise, je was altijd opgewekt en actief en zeer graag gezien op de hockey en je had er veel vrienden. Met jou was er altijd leven in de brouwerij. 
Er zijn geen woorden voor dit onwezenlijke nieuws.
 
Veel sterkte aan familie, naasten en vrienden.
 
Voor de naaste teams zal er een samenkomst zijn op de club om elkaar te steunen in dit verlies, onder begeleiding. 

30/11/2022: Om de winterpauze te overbruggen, organiseert Hockeyclub Lokeren al voor de vierde keer het Oost-Vlaamse Wintercriterium. Het wintercriterium omvat vriendschappelijke outdoor wedstrijden met maar liefst 60 teams in de U7- tot de U12-categorie.

De eerste speeldag gaat deze zaterdag, 3 december, van start. Andere speeldagen vallen op 10 en 17 december, 28 januari en 4 en 11 februari. De deelnemende clubs – Aalst, Beveren, Constantia, Dender, Dendermonde, Lokeren en Meetjesland – zijn beurtelings gastclub om de andere clubs te ontvangen. Onze club is gastclub op 10 december voor U7-U9 en op 4 februari voor U10-U12. 

Voor het speelschema: lees meer!

Voor meer informatie over het wintercriterium kunt u terecht bij Reinout Janssen (reinoutjans@hotmail.com).

Veel plezier!

28/11/2022: Hoog bezoek! We verwachten dat de Sint en zijn (hockey)pieten op zaterdag 3 december een bezoek komt brengen aan onze club! En omdat al onze hockeykinderen zeker braaf geweest zijn, zal hij wellicht ook wat meehebben !

Sint en zijn Pieten willen ook graag wat hockey zien, en daarom spelen alle jeugdteams t.e.m. U10 onderlinge matchjes... De Pieten zullen misschien wel eens mee proberen te doen...en brengen de teams een voor een naar de Sint!

Spannend ! 

We beginnen met de oefenjeugd en gaan door tot de U10 Boys & Girls...  Begin maar vast te oefenen met zingen!

 

 

Zoek je nog een cadeau voor onder de kerstboom, dan hebben wij de ideale oplossing: onze gloednieuwe clubwear van The Indian Maharadja!

Wat kan je zoal kopen:

Een lekker warme hoodie. Je naam kan op de rugzijde gedrukt worden, de naam van je team kan op de rechtermouw.

 

 

Een trainingsbroek in navy, met onderaan ritsen in de pijpen, en een bijhorend trainingsjacket in koningsblauw of wit.

   

En tenslotte ook een regenjas, die je misschien al zag bij onze trainers.

Alles kan je aankopen bij onze partner DNA, hetzij in de winkel in Boom, hetzij online via deze link. De Club geeft je een korting van 15% op de normale verkoopprijs, reeds verrekend in de prijzen die je op de site ziet.

Veel shopplezier!

UPDATE: 19u30 VOLZET!

We verwelkomen jullie graag op onze eerste Fridaylicious, die plaats vindt op 25 november (17u30 of 19u30).

Maak het je gemakkelijk op vrijdagavond en kom gezellig eten in het clubhuis!

We gaan de Italiaanse toer op met pasta bolognaise of veggie pasta.

Voor wie daarna nog een gaatje over heeft, is er lekkere tiramisu.

Inschrijven kan vanaf nu – tot uiterlijk op 20 november – en kan hier

Tot dan!

Het Bar-team.

 

Steun onze club en je favoriete team met onze wijnactie! 

Nu de herfstkleuren terug in het land zijn en sfeer en gezelligheid de koudere temperaturen naar de achtergrond verwijzen, is de tijd aangebroken om onze jaarlijkse wijnactie te lanceren. 

Hockeyclub Lokeren heeft ook dit jaar een aantal lekkere wijnen - een fijne cava en champagne -  geselecteerd, die jullie hockeyers, familie en vrienden zeker zullen smaken. In onze selectie vinden jullie dit jaar enkele toppers uit de vorige wijnactie en enkele nieuwe wijnen die we jullie graag laten ontdekken! 

De club heeft zich in 2021-2022 nog meer op de kaart gezet met een verdere uitbreiding van de infrastructuur (nieuw tweede veld), een aanhoudende groei van het aantal leden en mooie sportieve verwezenlijkingen. Omdat ‘stilstaan’ ook naast het veld geen optie is en we graag samen met jullie werken aan de verdere uitbouw van de club in al zijn facetten, doen we ook dit jaar een warme oproep om onze club – en je favoriete team – te ondersteunen.  

  

Spelers kunnen tot 2 december 2022 hun bestellingen gegroepeerd ingeven op dit bestelformulier op onze website. Net als de vorige jaren wint het team dat het meeste verkoopt een leuke prijs! Geef dus zeker bij je bestelling aan voor welk team je bestelt! 

Op 17 december kunnen de wijnen door de spelers opgepikt worden om te verdelen tussen 10.00u en 12.30u bij Temmerman Home nvKaarderslaan 11 te Lokeren. Ideaal voor de feestdagen! 

Wens je een geschenkverpakking (per 1, 2 of 3 flessen), laat het weten aan Gert Coolsaet (0497 43 61 66). 

Alvast dank voor jullie steun! 

Keep calm, play hockey and … drink some good wine!  

25/10/2022: Top-opleiding Start 2 Coach Hockey van Niels voor 24 van onze trainers en coaches op HCL! 

We zijn één van de eerste clubs in België waar onze trainers en coaches de vernieuwde Start2Coach opleiding van de VHL/Vlaamse Trainersschool kunnen volgen. Alle plaatsen waren snel volzet met een goede groep. 

Deze opleiding bestaat uit interessante theoretische en praktische sessies voor trainers en coaches. En belangrijk: deze module (M1 S2C) maakt deel uit van de Initiator cursus.. (Indien geslaagd ben je alvast vrijgesteld voor 15 uur van de 53 uur en hoef je dus nog maar 38 uur te doen voor Initiator).

De cursus bestaat uit 2 delen, en wordt in 18 uur totaal gegeven waarvan 6 uur via E-learning. We zijn al halverwege :-)

Recent
HCL Business Event - Let's Mingle - 2 maart 2023
Direct inschrijven kan hier. 
30/01/2023
Update wedstrijdkousen / clubkledij
Onze kledijleverancier meldt ons dat de
15/11/2022
Zet je mee je schouders onder Hockeyclub Lokeren?
25/01/2023: Onze club is de voorbije jar
25/01/2023
Trainingen woensdag 25/1 afgelast
25/01/2023: In verband met de vriestem
25/01/2023
Beschikbaarheid clubwear
We moeten jullie jammer genoeg informere
31/12/2022
Happy New Year !
31/12/2022
HCL Klusdag 7 januari oproep - kleine gezellige klusjes
31/12/2022: Een nieuw jaar en onze star
31/12/2022
Herstart hockeytrainingen in week van 16 januari
31/12/2022: We genieten nog van de kers
31/12/2022
Coming up..
Gold Sponsors
Sponsors
Verjaardag
04/02
Ernest Trauwaen Jacobs
04/02
Lars OP DE LAAK
05/02
Annelies De Bruycker
05/02
Auke Janssen
05/02
Hendrik-Jan Van Der Gucht
06/02
Lucas Van Kerckhove
06/02
Nore Janssen

Hockey Club Lokeren | Accommodatie : Heilige Geestmolenstraat 42B, 9160 Lokeren | info@hockeylokeren.be

© 2019, website powered by Twizzit.com