NL
Log in

Hockey Club Lokeren

Zoals aangekondigd kunnen jullie de teams (selecteer seizoen 2019-20) en het trainingsschema voor 2019-2020 vinden op de onze site. 

Iets nieuws dit jaar is de MultiSkillz for Hockey, dat we gaan aanbieden aan alle U7-U10 jeugd. Hierbij wordt hun bewegings- en balvaardigheid zowel algemeen als hockey-specifiek verbeterd.

We zijn alweer gegroeid tot maar liefst 26 competitie-teams, met daarnaast nog Oefenjeugd en Trimmers. 

Dank aan de sportieve commissie, samen met de categorie-coördinatoren en de trainingscoordinator voor hun goede werk, rekening houdend met de nieuwe leden, afmeldingen, veld-indeling, beschikbaarheid trainers etc. 

Dit is tevens een goede gelegenheid om ons Sportieve Charter te delen, met informatie over Coaches, Managers, Categorie-coördinatoren en de Sportieve Commissie.

Alsook onze principiële uitgangspunten waarvan we deze even willen aanstippen: Het streven is altijd om zoveel mogelijk leden – sterk of minder sterk - te kunnen laten deelnemen aan wedstrijden. We streven ernaar de teams zo in te schrijven dat speeltijd gemaximaliseerd wordt, rekening houdend met gebalanceerd aantal spelers per team en in het geheel van de club.

Onze hockeyfamilie is in rouw. Diepbedroefd moeten wij afscheid nemen van Benjamin Verhellen, liefdevolle papa van Benoit (U8 Boys) en zeer gewaardeerd vrijwilliger/trainer/coach binnen onze club. 

De sportieve commissie, samen met de categorie-coördinatoren en de trainingscoordinator zijn volop aan de slag met het voorbereiden van het nieuwe seizoen. Dit is een mooie puzzel waarbij we rekening houden met de nieuwe leden, afmeldingen, veld-indeling, beschikbaarheid trainers etc. 

Na de examens, op 26 of 27 juni, zullen we de teams en het trainingsschema voor 2019-2020 publiceren. 

Dit is tevens een goede gelegenheid om ons Sportieve Charter te delen, met informatie over Coaches, Managers, Categorie-coördinatoren en de Sportieve Commissie.

Alsook onze principiële uitgangspunten waarvan we deze even willen aanstippen: Het streven is altijd om zoveel mogelijk leden – sterk of minder sterk - te kunnen laten deelnemen aan wedstrijden. We streven ernaar de teams zo in te schrijven dat speeltijd gemaximaliseerd wordt, rekening houdend met gebalanceerd aantal spelers per team en in het geheel van de club.

De laatste trainingen van dit seizoen zijn gepasseerd, het was weer super tof. A big Thank You aan het hele trainersteam en de trainings-coordinator! Top!

De meeste teams hebben zich ingeschreven voor een of meerdere toernooien, en zullen daar nog veel hockeyplezier beleven.

Je kan deze zomer ook genieten van tophockey in de Hockey Pro League wedstrijden, of natuurlijk op het EK in Antwerpen (met België, Nederland, Duitsland, ..) ! 

Er zijn ook nog enkele plaatsen in ons zomerkamp in augustus (voor ervaren spelers geboren tussen 1-1-2006 en 31-12-2010)

Nieuwe leden: schrijf je zo snel mogelijk in, maar voor 8 juni. Leden die stoppen: schrijf je uit voor 1 juni

Geniet van de zomer! 

Onderstaand verzoek namens onder andere de Hockey Bond: 

“Sportizon, Golazo Sports en de Royal Belgian Hockey Association organiseren van vrijdag 16 tot en met zondag 25 augustus de Belfius EuroHockey Championships Antwerpen 2019.  
Met andere woorden: de Europese kampioenschappen hockey… dat is tien dagen tophockey in eigen land op de gloednieuwe site aan het Wilrijkse Plein, Antwerpen.

We hopen onze Red Lions en Red Panthers op te vrolijken naar Europees goud. De competitie zal zwaar zijn, omdat de Europese kampioenschappen 16 van de beste nationale ploegen herbergen (8 in de heren-competitie, 8 in de dames). 
De winnaar in elke wedstrijd kwalificeert automatisch voor de Olympische Zomerspelen in Tokyo 2020.

Voor het nieuwe seizoen hebben we een goed zicht nodig op de leden, oa voor inschrijving van de teams. Dat moeten we begin juni al doen. Daarom vragen we elk lid die, om welke reden ook, zou willen stoppen met hockey, zich af te melden. Afmelden als lid moet via het afmeldformulier voor 1 juni voorafgaande aan het nieuwe seizoen. Zonder afmelding blijf je lid. Geef het ook even door aan je coach. 

Dit geldt overigens ook voor nieuwe leden; graag zo snel mogelijk aanmelden, voor 30 mei, dan kunnen we daarmee rekening houden met indeling nieuwe teams. (Het mag later ook nog, maar dan zonder zekerheid team).

Huidige leden hoeven niets te doen, je blijft automatisch lid als je je niet afmeldt.

In de zomervakantie vinden de volgende hockey-kampen plaats: 

 

 

 

 

 

Zomer: 1- 5 juliHCL ism Stad Lokeren:

 • Een kamp met nadruk op spel en plezier !
 • Alle niveaus, beginners en gevorderd, geboren tussen 1-1-2005 en 31-12-2012. Inschrijving via de Stad. De online inschrijvingen starten op maandag 20 mei om 19 uur voor de periode 1 tot en met 5 juli.

 

Zomer: 19-23 augustus: door HC Lokeren:

 • Een goede mix van het oefenen van de hockey skills, spel en plezier!
 • Voor hockeyspelers met ervaring, geboren tussen 1-1-2006 en 31-12-2010, voorrang voor leden.
 • Programma:
  • Hockey/activiteit: 9h - 16h (met een middagpauze). 
  • Vooropvang mogelijk vanaf 8h30. Na-opvang tot 16h30. 
  • We proberen een dagje topmatchen in te plannen op het EK!
 • Prijs: 160 euro. 
 • Zelf meebrengen: je hockeyuitrusting (stick, bitje, ..), lunch en drinken
 • Inschrijving via het inschrijfformulier op de website van Hockey Club Lokeren. We zullen dit open stellen op dinsdagavond 21 mei om 20 uur. Er zijn 50 plaatsen.

Zondagochtend genoten we van de eerste DCS Vastgoed Apero. Heren 1 gaf het beste van zichzelf op het veld in haar laatste thuismatch, aan de kant genoot men met een gin-tonic of een frisse mojito en lekkere hapjes! Na de wedstrijd gaf Dimitri van Heren 1 op ludieke wijze een overzicht van het afgelopen H1-seizoen. Naast andere relevante statistieken, vond de huldiging plaats van onder andere de Player of The Year .... 

          Zie ook het album onder Gallery

Johan, Ben en Jacko slaagden met glans voor hun praktisch examen voor "the next level" in arbitrage.

Verschillende keren per jaar worden er examens voor Club Umpire georganiseerd door de VHL. Positie, looplijnen, gebaren en signalering, communicatie en samenwerking met je collega, management van de wedstrijd, beoordelen van voordeel, game-reading en anticiperen, … allemaal aspecten die bij de opleiding tot Club Umpire aan bod komen. 

Heb je ook interesse en al een goede ervaring als scheidsrechter op basis van je Theoretisch scheidsrechter, of wil je dit graag doen, dan kunnen we je daarin coachen. Spreek ons zeker eens aan.

Goed nieuws! Thx to Sophie en Annick, mama's van de U7 Girls, zal de bar van het clubhuis voortaan al om 14u open zijn op woensdagen!

Ieder dus van harte welkom voor een kopje koffie, een drankje of een ijsje, terwijl je rustig wat werkt (er is Wifi...), iets leest of kijkt naar de training!

Waar het einde van dit seizoen al enigszins in zicht is, grijpen we graag de laatste thuiswedstrijd van onze Heren 1 aan om onze eerste DCS VASTGOED APERO TIME te organiseren.

Afspraak op zondag 5 mei aanstaande, waar onze Heren 1 het om 10u30 opnemen tegen ECLAIR.

Met onze Heren 1 ploeg die de bal meer en meer laat rollen, en de netten die regelmatig trillen, wordt het ongetwijfeld een (ont)spannende ontmoeting.

Nu ons clubhuis het stadium van de eindafwerking heeft bereikt, en we als club onze weg in en rond de site hebben gevonden, richten we het vizier graag op de toekomst. Niet alleen wat betreft de verdere uitbouw van de club op structureel vlak (waarover later meer), maar ook wat betreft de meer ‘feestelijke’ activiteiten.

Volgende datums en activiteiten schotelen we jullie alvast voor :

 • Zondag 5 mei 2019: DCS VASTGOED APERO TIME

Naar aanleiding van de laatste thuiswedstrijd van onze Heren 1 (tegen ECLAIR) organiseren we een gezellig samenzijn, begeleid door een drankje en een hapje.

 

 • Zaterdag 25 mei 2019: VOLVO CHARELS EINDE SEIZOENS EVENT

We zwaaien die dag het seizoen uit met pannenkoeken, springkastelen, kindergrime,…  Activiteiten dus doorheen de dag, opdat ook de uitploegen de tijd hebben om langs te komen.

 

 • Vrijdag 30 augustus 2019 : FUIF SEIZOENSOPENING

Was het nu 70, 80, 90 … of gewoon een gezonde mix van muziek die de ambiance binnen onze club vertegenwoordigt, we zetten al fuivend het seizoen in.

 

Tot nu toe hebben we al een fantastisch seizoen gehad. We hebben al mooie sportieve wedstrijden meegemaakt en hebben veel plezier gehad op de trainingen.

Wil je je vrienden eens laten meegenieten van een toffe training?  Wel dat kan op onderstaande data, afhankelijk van leeftijd. 

Je vriendjes of vriendinnetjes krijgen het eerste deel van de training een initiatie om met stick en bal te leren omgaan en zullen daarna samen met jou meedoen in de training! Wij zorgen voor sticks, de vriendjes moeten zelf zorgen voor sportieve kledij, scheenbeschermers, en sportschoenen. (Als het kan ook een bitje). 

We zorgen ook voor een gezellige verrassing in ons clubhuis!! 

Team Geboortejaar Datum en tijd
U7BG, U8 Girls, U9 BG 2012, 2011, 2010 Woensdag 8 mei: 14h - 15h30
U8 Boys, U10 Boys, U11 Girls

2011; 2009; 2008

Woensdag 8 mei: 15h30 - 17h
U11 Boys, U14 Boys2 2008; 2006+2005 Woensdag 8 mei: 17h - 18h30
U16 Boys, U14 Boys 1

2004+2003; 2005, 2006 (en 2007)

Woensdag 8 mei: 18h30 - 20h
U25 Girls

vanaf 2000 tot 1996

Woensdag 8 mei: 20h - 21h30
U14 Girls, U16 Girls

2004+2003; 2005, 2006 (en 2007)

Donderdag 9 mei: 18h - 19h30
Oefenjeugd

2013

Zaterdag 11 mei: 9h30 - 11h

 

We hopen heel wat vriendjes en vriendinnetjes te mogen verwelkomen, die samen met jullie hun eerste ervaringen met de hockeysport opdoen!


Mogen we vragen aan al die enthousiaste vriendjes en vriendinnetjes om zeker even aan te melden
via deze link?

Op zondag 28 april organiseren we een sessie over de Multiskillz voor Hockey. Een instructeur van de VHL komt naar Lokeren voor een praktische sessie rond het gebruik van een zeer interessant video-platform met oa oefenstof voor trainers om de algemene bewegingsvaardigheden te ontwikkelen tijdens de hockeytraining. Deze sessie is opgezet door Kurt Geerts, onze trainerscoordinator, waarmee we weer stof kunnen aanbieden om continue te verbeteren.  Deelnemers krijgen toegang tot de video-databank.

Zie alvast deze teaser!

 • Datum: zondag 28 april 2019
 • Tijd: 8u30 - 13u (sessie 9u-13u)
 • Plaats: clubhuis en veld Hockey Lokeren

Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar voor geïnteresseerde trainers en coaches, inschrijven (via dit formulier) verplicht. Wij zorgen voor ontvangst met koffie en croissant en een broodje op de middag. Sportkledij en stick meebrengen aub. 

Tot ziens!

Bij deze een belangrijke mededeling voor het theoretisch examen die verplicht is naar komend seizoen:

Eerder dit seizoen werd beslist door de bond, om ter ondersteuning van de verdere ontwikkeling van arbitrage in België, gefaseerd over te gaan naar het verplichten van het behalen theoretische examen voor spelers op volledig veld.

Betreffende de eerste al genomen stap (U19 en hoger) wil de hockeybond ons allemaal bedanken: samen zijn we erin geslaagd om meer dan 2000 spelers succesvol de kennis van de regels bij te brengen. Nu zijn we aan de volgende stap toe: 

Alle spelers geboren in 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 en 2005 moeten vóór 15/5/2019 (vóór start van het seizoen 2019-2020) succesvol het theoretische examen afgelegd hebben om te mogen aantreden in competitie.

Concreet wil dit zeggen dat dit seizoen alle U16 spelers en de 2e jaars U14 spelers het examen moeten afleggen.

Nagenieten van de receptie: op zaterdag 23 februari 2019 hieven we het glas op de start van de tweede seizoenshelft, klonken we nog even op het nieuwe jaar en wijdden we nogmaals ons nieuwe clubhuis in! Genoeg reden om te vieren dus met alle leden !

   

Onze hoofdsponsors, Volvo, Eurotaprent, Go Sport en DCS Vastgoed, werden ook even in de bloemetjes gezet!

En wie de presentatie nog eens rustig wil doornemen....

Dank je wel Eventsgroep voor de vlekkeloze organisatie !! 

 

Dank je wel Wilg Blancquaert voor de foto's, te vinden op onze site in de Gallery en op Facebook

Beste sportievelingen, trainers/kampbegeleiders/coaches/spelers ouder dan 16 jaar/geinteresseerden,

Binnen onze steeds ontwikkelende en groeiende club willen we ons blijven verbeteren in onze trainingen en onze trainers helpen zich verder te ontwikkelen. We richten daarom weer een cursus in, gekoppeld aan de Sport Vlaanderen Aspirant-Initiator hockeytrainer. Inhoudelijke kwaliteit en een gestructureerd, didactisch, methodisch werken met teams/groepen vormt DE basis van geslaagde trainingen. 

Om onze spelers nog beter te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling als teamsporter (algemeen) en als hockey speler (specifiek) vinden we de gelegenheid tot bijschaving en opleiding van trainers, coaches en begeleiders heel belangrijk in onze club. 

Tijdens deze opleiding zal er zowel theoretisch als praktisch gewerkt worden.

 • Er wordt een ruime basis aan oefenstof aangeboden die voor zowel coaches als trainers zeer bruikbaar kunnen zijn in de uitbouw van de trainingen en/of de ondersteuning voor, tijdens en na de wedstrijden. 
 • We zullen veel aandacht besteden aan het "voor een groep staan", omgaan met "moeilijke karakters"(stoorzenders) in het team, ontdubbelen van grote groepen, werken binnen een juiste trainingsopbouw, werken binnen een opleidingsstructuur, de leeftijdgebonden kenmerken van jongeren, de grote  verscheidenheid in de benadering vd spelers aangepast aan elke leeftijd....enz.

De geslaagde cursisten (je hoeft geen examen te doen, wel aanwezig) krijgen een attest van de VTS (Vlaamse Trainer school). De cursus wordt betaald door de club en is bijgevolg gratis voor al onze cursisten.

 • Data: dinsdag 19/2 en 26/2; 12/3, 19/3 en 26/3 (telkens van 19u30 tot 21u30).
 • Locatie: clubhuis en veld HC Lokeren.

 

Uw inspanning en tijd is nodig om op deze data aanwezig te zijn. De club zal alle trainers belonen voor hun deelname aan de opleiding. Concreet: wie minstens 4 van de 5 avonden volgt zal hiervoor vergoed worden conform uw training-uurtarief. Graag uw inschrijving/deelname te bevestigen aan Kurt Geerts (kurt_geerts@telenet.be), ten laatste op 16 februari.

Om in de agenda te omcirkelen! Op zaterdag 23 februari 2019 heffen we het glas op de start van de tweede seizoenshelft, klinken we nog even op het nieuwe jaar en wijden we nogmaals ons nieuwe clubhuis in.

Genoeg reden om te vieren dus. Alle leden zijn van harte welkom! 

Place to be: Clubhuis Hockey Club Lokeren, zaterdag 23 februari 2019 om 18.30u.

Beste leden en ouders,

We hebben met onze mooie nieuwe clubbar sinds november 2018 al succesvol proefgedraaid. We merken met plezier dat de leden zich thuis beginnen voelen in het clubhuis en bij de bar.

Zaterdagen zijn gezellige – en drukke – dagen in de bar, en om onze barbediening op de piekmomenten vlot te laten verlopen, is het nodig om met minstens 4 mensen te zijn.

Naast de twee ervaren bar-mensen (ouders die zich als barleader hebben opgegeven), gaan we vanaf februari beroep doen op 2 ouders van een thuis-spelend team. Deze twee ouders vervolledigen het barteam op de piektijd tussen 10h-13h. Met 12 competitiezaterdagen en 23 teams moet dit mogelijk zijn; dit komt neer op 1 bardienst per team per jaar… We rekenen op de medewerking van alle club-ouders!

Praktisch zullen we de admin-coaches van het aangewezen thuisspelend team vragen de twee namen door te geven aan de bardienstverantwoordelijke.  We zullen de coaches en admin-coaches hier binnenkort nader over informeren. We hopen op vele gezellige momenten voor en achter de bar!

Het is nog even tot de zomervakantie, maar we kregen al veel vragen over eventuele hockeykampen met de club.

Wij zijn van plan om de volgende hockeykampen te organiseren:

 

 • Zomer: 1- 5 juli: HCL ism Stad Lokeren: Alle niveaus, beginners en gevorderd. Inschrijving via de StadDe online inschrijvingen starten op: maandag 20 mei om 19 uur voor de periode 1 tot en met 5 juli + 8 tot en met 12 juli 

 

 • Zomer: 19-23 augustus: door HC Lokeren: Inschrijving via HCL. We zullen tijdig communiceren wanneer het inschrijfformulier geopend zal worden. 
Recent
Trainingsschema en teams voor seizoen 2019-2020
Zoals aangekondigd kunnen jullie de team
25/06/2019
Ben Verhellen
Onze hockeyfamilie is in rouw. Diepbedr
20/06/2019
Nieuwe seizoen 2019-2020: teams en trainingsschema - eind juni
De sportieve commissie, samen met de ca
07/06/2019
Trainingen afgelopen
De laatste trainingen van dit seizoen zi
27/05/2019
Voorbereidingen nieuwe seizoen. Afmelden als lid voor 1 juni
Voor het nieuwe seizoen hebben we een g
16/05/2019
Wil je bijdragen aan één van de grootste hockeyevents in Europa? Vrijwilliger op EK!
Onderstaand verzoek namens onder andere
16/05/2019
Hockeykampen met Hockey Lokeren
In de zomervakantie vinden de volgende
14/05/2019
DCS Vastgoed Apero time - H1
Zondagochtend genoten we van de eerste D
08/05/2019
Coming up..
Gold Sponsor
Sponsors
Verjaardag
27/06
Stijn De Munck
27/06
Tuur Van Vlem
28/06
Thomas Nelissen
28/06
Roxanne Verhofstadt
29/06
Joppe Maes
29/06
Gilles Van Ingelgem
30/06
Daan Van Der Gucht
30/06
Améline Van den Bossche
01/07
Gert Maes
03/07
Martijn Dubois
03/07
Eloise Van Lokeren
04/07
Wout De Preetere
05/07
Vic Van Hoorick
05/07
Matthias De Reu
05/07
Nathan Rombout
06/07
Lins Van Duysen
06/07
Lentl Van Duysen
06/07
Lise Brunin
07/07
Marie De Blieck
07/07
Fleur Rogiers
08/07
Mare De Belie
08/07
Bram Janzing
09/07
Thomas Goossens
09/07
Ivan Van Duysen
09/07
Tom De Leenheer
11/07
Kato De Leenheer
11/07
Nore De Leenheer
12/07
Elle De Leeuw
12/07
Wim Vandriessche
13/07
Jill Vergauwen
13/07
Fenna de Lely
14/07
Simon Tollenaere
14/07
Steven Van Caneghem
14/07
Véronique Van Gele
15/07
Fleur Hejazi
16/07
Nand Temmerman
16/07
Rieneke Berbee
16/07
Jeroen Bels
16/07
Kristof Lerno
16/07
Ivan Goossens
17/07
Kiliaan De Bock
18/07
Victor Rogiers

Hockey Club Lokeren | Accommodatie : Heilige Geestmolenstraat 42B, 9160 Lokeren | info@hockeylokeren.be

© 2019, website powered by Twizzit.com