NL
Log in

Hockey Club Lokeren

Het hockeyseizoen is al even bezig! Misschien heb je zelf al wat wedstrijden begeleid of wil je wat meer weten van de spelregels.. We organiseren voor de U7-8-9 categorie een info-avond om nog eens in de spelregels te duiken.

Wie? (startende) spelbegeleiders, coaches ,ouders, iedereen die interesse heeft in hockey (spelverloop, regels, …)

Waar? Clubhuis Hockeyclub Lokeren

Wanneer? Woensdag 5 oktober, Welkom om 19:45u start om 20u (einde rond 21.30u)

 

Bij voorkeur even inschrijven via het formulier zodat we een indicatie van aantal aanwezigen hebben.

Alvast bedankt en tot binnenkort!

04/09/2022: Vanaf dit seizoen heeft onze club niet één, maar twee API’s! Nelly Spitaels krijgt er een collega bij, namelijk Heidi Verdurme. Heidi speelt hockey bij onze trimmers en is mama van Lot (Dames 2), Nora (U14 G2) en Stien (vroeger U19G2) Muller.

 

Wat is een API ook alweer? Een AanspreekPunt Integriteit. Zie het als een vertrouwenspersoon, waarbij je terecht kan als je binnen onze club in een situatie belandt waarbij sprake is van discriminatie, pesterijen, geweld of (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

Onze API’s hebben beide een professionele achtergrond die hen voor deze taak geschikt maakt, maar volg(d)en ook opleidingen terzake, georganiseerd door de Hockeybond en Sport Vlaanderen.

Je kan Nelly en Heidi bereiken via het mailadres api@hockeylokeren.be of gewoon aanspreken wanneer ze op de club zijn. Wat je met de API’s bespreekt, is strikt vertrouwelijk.

Dankjewel Nelly en Heidi voor jullie engagement!

De langverwachte, nieuwe clubtenues liggen te blinken in de winkel van DNA Hockey, gelegen aan de Antwerpsestraat 482 in Boom.

 

Hieronder vind je alle praktische info. Mocht er toch iets niet duidelijk zijn, stuur gerust een mailtje naar clubkledij@hockeylokeren.be.

 

1. Besteld - bestellen

Heb je de voorbije maanden een tenue online besteld bij DNA, dan krijg je het tenue in de loop van deze of volgende week thuis gestuurd.

De levering van de sokken loopt jammer genoeg vertraging op. Heb je reeds sokken besteld, dan zal je die kunnen afhalen in het clubhuis – datum wordt nog gecommuniceerd. Voorlopig kan je de sokken van vorig jaar nog gebruiken. Zijn deze kapot of ben je nieuw in de club, vraag dan aan de bar of er nog sokken in jouw maat zijn. We hebben nog een stock van ‘oude’ sokken, dus hopelijk kunnen we je zo tijdelijk depanneren.

We herinneren jullie graag aan onze actie waarbij de sokken gratis zijn, wanneer je het volledige tenue aankoopt vóór 1 september.

Heb je nog geen kledij besteld, maar was je aanwezig op één van onze pasmomenten, check dan de juiste maten in de mail die je ontving als geheugensteuntje (let op: dat is dus géén bestelling).  Je kan dan zelf kiezen of je het tenue online bestelt of je liever langsgaat in de winkel van DNA. Vind je onze clubkledij niet meteen terug op de website van DNA, typ dan Lokeren in bij de zoekfunctie & je krijgt alles te zien.

Heb je nog geen kledij besteld en was je niet aanwezig op één van onze pasmomenten, dan raden we je aan om zo snel mogelijk de kledij te passen. De maten komen niet altijd overeen met je normale kledingmaat, en bedrukte shirts kunnen niet meer ingeruild worden. Passen kan komende vrijdag 26/08 tussen 17-20u in het clubhuis, op wedstrijddagen in het clubhuis en in de winkel van DNA in Boom.

Er is op dit moment grote drukte bij DNA, bedrukking kan in deze periode niet à la minute wanneer je in de winkel bent. Heb je een bedrukking nodig, vraag die dan eerst aan via de website van DNA (klik op printshop en daarna op ons clublogo). Na 1 tot 3 werkdagen krijg je bevestiging dat je print klaar is, zodat ze deze in de winkel na het passen direct op het shirt van jouw keuze (maat) kunnen zetten. Ga dus pas naar de winkel om te passen als je bericht gehad hebt dat de print klaar is, zo vermijd je dat je 2 maal naar Boom moet.

Lees meer over bedrukking, trainerskledij en overige clubkledij

Grand Opening zaterdag 24 september met Red Lion en Red Panthers !


Start om 17u30 met een (gratis) hapje en een drankje, wedstrijden, animatie (springkastelen/ kindergrime), demo's,...en uiteraard een meer officieel gedeelte.

En alsof dat nog niet genoeg is; het bezoek van enkele Red Lions/Panthers die ons nieuwe veld mee komen openen en testen!
Afspraak zaterdag 24 september, vanaf 17u30.

Bij deze ook nog even een warme oproep aan onze (jongere) leden om hun wedstrijdshirt aan te doen of mee te brengen. We geven ons frisgroene veld graag een blauw tintje...

Tot dan!

Goed nieuws in deze tijden:

De inschrijvingen voor de aangekondigde Tom Boon Hockey Stage gaan open deze zondag 22/3 om 12u.    

Verbeter je hockeyskills op hoog niveau! 

Tom Boon Hockey Stage @ Hockey Club Lokeren

 • Waar: gewoon op onze club, Hockey Club Lokeren
 • Wanneer: week van 24-28 augustus 2020
 • Voor wie: voor 6-15 jaar
 • Kostprijs: rond 165 euro
 • Aantal plaatsen: 50.  Leden krijgen voorrang in de eerste maand van inschrijvingen. Let op: onze ervaring leert dat onze kampen snel vol zijn, dus wees er snel bij.
 • Meer info op de site van Tom Boon Hockey Camps

Inschrijven gaat direct via de site van Tom Boon Hockey. (Dus NIET via onze Twizzit site). 

 

Op zaterdagochtend 1 februari zijn, onder het genot van sandwiches en drankjes, in twee sessies, eerst de trainers en daarna de coaches bij elkaar gekomen.

Kurt Geerts, onze trainingscoordinator, zette er de aanpak van het coachen en trainen uiteen, ondersteund door een aantal zeer sterke filmpjes van de Belgische en Nederlandse Hockeybond. Als trainingscoordinator kon Kurt ook de visie van de VHL doorgeven, waar we ons als club volledig achter kunnen zetten.

Samen met Kurt, lichtte voorzitter Jacko, het Sportieve Charter van de club toe (hier te vinden). 

Enkele kernpunten:

 • Fairplay is een absolute must. Winst is hieraan ondergeschikt. De coach (en ouders) beseffen dit en letten hierop. 
 • De coach is de enige die tactische aanwijzingen geeft, supporters moedigen aan. (Anders wordt het verwarrend voor de spelers.)
 • Coachen/trainers: begeleiden ontwikkeling van spelers. Spelers moeten zelf leren keuzes maken (geen playstation coach).
 • De opbouw van een training volgt een herkenbare structuur die gehanteerd wordt over alle trainingen. Structuur en herkenbaarheid zijn immers zeer belangrijk tijdens de ontwikkeling van een kind. 
 • We streven ernaar het hockeyplezier voor zoveel mogelijk leden zo groot mogelijk te maken. Alle spelers, sterk of zwak, spelen tijdens een match. Daar zorgt de coach voor.
 • De Sportieve Commissie is verantwoordelijk voor de samenstelling van de teams (in overleg met categoriecoordinatoren en coaches). Vanaf de U12 streven we met meer nadruk naar homogene teams – dat betekent zo veel mogelijk spelers van een gelijk niveau in een team. Dat wil zeggen een team waarvan de spelers bijvoorbeeld op VHL-1 niveau goed
  meekunnen en het ander team waarbij de spelers goed in de VHL-3 reeks passen. We doen dit om iedereen zoveel mogelijk plezier in het hockey te laten beleven.
 • En het voornaamste: DANK U TRAINERS en COACHES om iedere week klaar te staan voor onze jeugd en oudere jeugd!!

 

Met veel genoegen maken we bekend dat Sophie Callebaut vanaf begin februari onze sponsorgroep zal trekken. Sophie is enthousiaste hockeymoeder van Alice en Lucie en binnenkort gaat Odette het ook eens proberen bij de Oefenjeugd.. 

Samen met mede-sponsorgroeplid Bram Ronsse zijn ze er direct ingevlogen! Er zijn bijvoorbeeld twee nieuwe publiciteitsovereenkomsten gesloten (waarover u binnenkort meer zal vernemen) en ook het sponsordossier en de -pakketten worden opgefrist. Aarzel dus zeker niet bij eventuele interesse om Sophie of Bram (of iemand van bestuur) eens aan te spreken of stuur even een mailtje naar sponsoring@hockeylokeren.be! Er zijn vanuit sponsoring verschillende formules uitgewerkt om ons als Hockey Club Lokeren verder te laten groeien!

Sophie neemt deze positie over van Geert Van Hecke die vanaf de opstart van de club de sponsoring ter harte heeft genomen. We willen Geert van harte bedanken voor al het verzette werk en wensen hem veel succes met zijn zaak, het "Tegelhuys", in Lokeren!

Om de winterpauze te overbruggen, organiseerde onze club voor de eerste keer het Oost-Vlaamse Wintercriterium: vriendschappelijke outdoor wedstrijden in december en januari tegen vooral Oost-Vlaamse hockeyclubs. Maar liefst 42 teams in de U7- tot de U12-categorie hebben deelgenomen en het werd zeer gesmaakt !!

De deelnemende clubs Aalst, Beveren, Dendermonde, Dender, Temse en Constantia Waregem waren beurtelings gastclub om de andere clubs te ontvangen.

DANKJEWEL REINOUT voor het initiatief, de perfecte organisatie en je enthousiasme !!

Een greep uit de reacties van de deelnemende clubs: "Oprecht woordje van dank van heel Dendermonde voor dit super initiatief!", "Dikke merci voor de goeie organisatie. Iedereen van Constantia was super enthousiast!", "Een dikke proficiat voor organisatie en gastclubs vanwege HC Beveren".

Zie de foto's in het album onder Gallery.

Alvast wat informatie over hockeykamp in de zomer:

 • er zal tijdens Paasvakantie geen hockeykamp zijn
 • in de eerste week van de zomervakantie, 6 -10 juli, organiseren we in samenwerking met de Stad Lokeren, een hockeykamp. Inschrijving gaat via de stad. 
 • voor een van de laatste weken van augustus zijn we bezig met het organiseren in een nieuwe opzet. 

 

Later volgen meer details.

Op zaterdag 15 februari gaan we als Hockey Club Lokeren de start van de tweede seizoenshelft vieren. Graag nodigen we jullie uit vanaf 15u om dit samen te doen.

We doen dat uiteraard op gepaste wijze, met een hapje en een drankje, in en rond ons clubhuis.

En met een beetje meeval kunnen we dan ook nog een wedstrijd meepikken. Inderdaad, ook wij kijken reikhalzend uit naar de wedstrijdkalender.

We slaan met deze formule een nieuwe weg in: meer actief waarin we ook de jeugd een plaats kunnen geven. Bovendien lijkt ons dit een mooie aanvulling op het reeds bestaande aanbod van activiteiten, waarover later meer. Deze opening is in plaats van de eerder aangekondigde opening op 1 februari. 

Dus tot 15 februari om 15u tot ....!

We wensen iedereen een heel gelukkig, gezond en sportief 2020! 

De trainingen beginnen weer in de week van maandag 3 februari (als het weer het toelaat).

Op het Sportgala van Lokeren werden ook onze 3 kampioensploegen seizoen 2018-19 gehuldigd!

 Uiteraard goed zichtbaar in hun mooie tenues:

De U9G-1 meisjes, de U11B-2 jongens en de Gents jongens!

Proficiat allen! We zullen onze prijzenkast moeten gaan vergroten!

Onze club in de prijzen! Op het Sportgala van Stad Lokeren is Hockey Club Lokeren op 21 december gehuldigd als dé Sportclub van het jaar! Daar zijn we uiteraard enorm fier op!

Het vormt een mooie erkenning voor het werk van onze vele vrijwilligers, het bestuur, de trainers, coaches, met de steun van onze sponsors, ouders en al onze leden! We hebben in vier jaar hockey toegevoegd als een vaste waarde in het Lokerse sportaanbod, met een bruisende club van inmiddels bijna 400 leden, en een fantastische infrastructuur waar we zelf een prachtig clubhuis gerealiseerd hebben en waar ruim 30 teams wekelijks met veel plezier hun sport beleven!

Onze wijnactie is weer een heel mooi succes geworden ! De officiële Eindstand is bekend, dus ook de winnende teams !!

Ter herinnering: OPHALEN:

De club heeft - naast de 3 nieuwe doelen - gezorgd voor verlichting van ons zandveld. Dit is ook LED verlichting. We konden hierbij gebruik maken van de bestaande mast die voor dat doel was behouden. Hiermee hebben we gezorgd dat we dit veld ook in de avonden kunnen gebruiken.   

Goed nieuws! Zou het de Sint zijn? In ieder geval: de nieuwe shirts zijn er! Alle bestelde shirts kunnen afgehaald worden op de volgende voorziene momenten: 

 • zondag 8/12: 10h - 12h.
 • maandag 9/12:  17h - 18h.
 • woensdag 11/12: 14h-16h

 

Ons clubkledij team zal dan aanwezig zijn. Naast de shirts kunnen dan ook de andere kledijstukken gekocht worden: shorts, rokjes, kousen en hoodies.

Let wel op: voorzie voldoende cash geld (er is geen bancontact). De bestelde shirts zijn normaal gezien al wel betaald bij bestelling; we hebben de lijsten beschikbaar. 

 

Excuses voor de vertraging, dit heeft deels wel een positieve oorzaak: de nieuwe sponsor BUSCH staat ook op het shirt !! 

Het Oost-Vlaams Outdoor Wintercriterium U7 t.e.m. U12 start dit weekend!

Onze club is dan gastclub voor U7, U8 en U9 en ook U12B. Dendermonde is zaterdag gastclub voor U10 en U11 en U12G.

Zie hieronder om te weten wanneer je speelt, tegen wie, waar en om hoe laat.

Opgelet, soms speel je bijvoorbeeld tegen Dendermonde maar op het veld van Temse. Kijk het programma dus goed na!

 

Vergeet niet dat elk team voor een scheidsrechter dient te zorgen. Bij U7 en U8 volstaat één scheidsrechter of kunnen de coaches eventueel alles in goede banen leiden. Spelregels zijn hetzelfde als bij officiële outdoor wedstrijden.

Bij onbespeelbaarheid van het terrein (sneeuw, vorst): de gastclubs beslissen dit zelf en zetten dit bericht op hun website ten laatste om 8 uur van de desbetreffende speeldag.

De club zal dit ook zo snel mogelijk aan de coaches communiceren.

Veel winterhockeyplezier gewenst!

De winnaars van de wijnactie van vorig jaar (2018), de toenmalige U11 Girls, genoten op de valreep van hun prijs en kozen voor Frozen 2 in de cinema van Gent!!

De bestellingen voor onze wijnactie komen goed binnen; we zien al een behoorlijk aantal voor U16 Girls-1, U11B-1, en Heren 1. 

Voor het tweede jaar op rij hebben we met plezier de interesten uitgekeerd aan onze obligatielening-houders.  Tijdens ieder competitie-weekend, club-event of training voelt Hockey Club Lokeren zich nog steeds bijzonder gesteund en gewaardeerd door uw financiële engagement. In deze 2 jaar is het clubhuis grotendeels afgewerkt en kan onze hockeyfamilie ten volle genieten van een aangename plek om te sporten én te vertoeven. Het realiseren van dit schitterende project vormt nog steeds een motiverende factor bij de verdere uitbouw van de club.

Coming up..
Recent
Spelregels info-sessie U7, U8 en U9 -- 5 oktober
Het hockeyseizoen is al even bezig! Miss
26/09/2022
Opening seizoen en nieuwe veld met Red Lions/ Panthers : zaterdag 24 september, vanaf 17u30
Grand Opening zaterdag 24 september met
05/08/2022
Samen is leuker dan alleen
04/09/2022: Vanaf dit seizoen heeft onze
04/09/2022
Nieuwe clubtenues - klaar!
De langverwachte, nieuwe clubtenues ligg
24/08/2022
Draag klein steentje bij aan de bar-beleving, hulp gevraagd
Dag iedereen, bijna aan het aftellen naa
14/08/2022
HCL Brons-sponsor: IMMO POINT DCS
We zijn na al die jaren nog steeds ontze
08/08/2022
Klaar voor de start: seizoen 2022-2023, training vanaf ma 22 aug
07/08/2022: Nu is het nog even vakantie,
06/08/2022
Infomomenten spelregels!
Een nieuw hockeyseizoen staat voor de de
04/08/2022
Gold Sponsors
Sponsors
Verjaardag
04/10
Kyana VAN KERCHOVE

Hockey Club Lokeren | Accommodatie : Heilige Geestmolenstraat 42B, 9160 Lokeren | info@hockeylokeren.be

© 2019, website powered by Twizzit.com