Hockey Club Lokeren

15/11/2022: Normaal gezien hadden jullie ondertussen de bestelde wedstrijdsokken al moeten ontvangen, maar er is een onverwachte kink in de kabel gekomen: de fabriek die onze sokken zou maken, is vorige maand afgebrand. Een geval van overmacht, maar niettemin zeer vervelend voor iedereen, daar zijn we ons van bewust.

We zoeken samen met onze leverancier volop naar een kwalitatief & snel alternatief. Iedereen die wedstrijdsokken bestelde, zal deze zeker ontvangen. Maar we vragen om wat extra geduld.

In tussentijd: mensen die dringend wedstrijdsokken nodig hebben, raden we aan om effen koningsblauwe sokken te kopen bij onze partner DNA. Die kan je achteraf gebruiken om te trainen, dus is zeker geen vergeefse aankoop.

We communiceren zodra de nieuwe leveringsdatum van onze sokken gekend is.

Mocht je intussen vragen hebben, stuur dan zeker een mailtje naar clubkledij@hockeylokeren.be.

Wat heb je nodig om hockey te spelen?

De uitrusting bestaat uit:

  • een hockeystick
  • hockeyschoenen: dit zijn kunstgrasschoenen, dus met een zool met kleine zachte noppen
  • scheenbeschermers (let op: met enkelbescherming)
  • hockeysokken: dit zijn lange sokken die over de scheenbeschermers heen passen
  • een bitje - verplicht voor trainingen en wedstrijden. 
  • Zodra je aan wedstrijden deelneemt, is het aanschaffen van een clubtenue verplicht. Eerder mag ook, voor het clubgevoel!

 

      

 

Het Hockey Club Lokeren Clubtenue

Zodra je aan wedstrijden deelneemt, is het aanschaffen van een clubtenue verplicht. Eerder mag ook, voor het clubgevoel! Zie voor de alle praktische info hieronder

Hoe kies ik de juiste stick?

Bij DNA:Hockey krijg je zeer deskundig advies en kan je de sticks ook even uitproberen op een veldje in de winkel! De grootte van de stick hangt samen met uw eigen lengte. Hoe langer de stick is, hoe groter het bereik op het veld. Maar het moet natuurlijk wel handzaam blijven. Want een te lange stick hindert uw techniek. De kunst is om hier een ideale combinatie tussen te vinden. Voor de jeugd beginnen de sticks bij 18 inch. Volwassenen kunnen kiezen tot een maximum van 37,5 inch. Als u in de gaten houdt dat de stick nooit boven de navel uit mag komen, dan zit u uiteindelijk altijd goed. 

Jeugdsticks van 27 tot 35 inch (69 – 89 cm). Volwassen sticks van 36 tot 38 inch (91 – 97 cm). Een normale volwassen stick is 36.5 inch, of soms 37.5 inch. 

Koop geen stick “op de groei”. Een stick kan beter iets tekort zijn dan te lang. Bij een te lange stick speel je teveel rechtop en de slag maak je te ver van je lichaam. Terwijl je juist moet leren om diep te spelen. 

Hier vind je goede informatie over sticks (kromming, stijfheid, lengte, ..) 

Waar kan ik het clubtenue aankopen?

Zodra je aan wedstrijden deelneemt, is het aanschaffen van een clubtenue verplicht. Eerder mag ook, voor het clubgevoel!

  

Voor het wedstrijdtenue werken we samen met hockeymerk The Indian Maharadja en met hockey-speciaalzaak DNA:Hockey. We danken ook onze trouwe partner Volvo Charels én onze nieuwe partner Bodial voor het vertrouwen in de club.

Aankopen kan in de winkel van DNA:Hockey, gelegen aan de Antwerpsestraat 482 in Boom of online via deze link.

Wil je online aankopen en twijfel je over de juiste maat, dan kan je op wedstrijdzaterdagen in het clubhuis terecht om pasmodellen uit te proberen.

We verwachten dat het nieuwe clubtenue in de loop van augustus 2022 in de winkel zal liggen. Zodra het verkrijgbaar is, stuurt de club de nodige communicatie uit.

 

Laat ik mijn shirt bedrukken?

Vanaf U14 leeftijd is bedrukking met een nummer verplicht. De club bezorgt midden juni aan de coach van elk team de nummers waartussen je kan kiezen. We hanteren daarbij een systeem dat toelaat om ook volgend seizoen met hetzelfde shirt/nummer te kunnen spelen zonder mogelijke overlap.

--> Spreek dus goed af met je coach welk nummer je krijgt, vooraleer je een shirt laat bedrukken.

We kiezen er als club voor om ook steeds de naam op het shirt te drukken. Vanaf U19 leeftijd wordt daarbij vaker de achternaam gebruikt. Het is een vrije keuze in voor- of achternaam, maar hou het uniform per team. Maak goede afspraken met je teamcoach, uniformiteit zorgt voor een goede uitstraling van de club.

Bedrukking gebeurt steeds door DNA:Hockey. Zij gebruiken het juiste lettertype en de juiste afmetingen.

 

Is er ook andere clubkledij?

Naast het wedstrijdtenue zal binnenkort ook andere clubwear verkrijgbaar zijn. Hou onze socials en deze website in de gaten voor meer info daarrond.

 

Wij willen graag een item exclusief voor ons team, kan dat?

Dat kan uiteraard & komt de teamspirit alleen maar ten goede. Het is echter niet de bedoeling dat je op eigen houtje merchandising laat maken voor je team. Neem contact op met de Werkgroep Clubkledij via clubkledij@hockeylokeren.be en we bekijken samen wat mogelijk is.

Wanneer je gebruik wil maken van het clublogo, op welke merchandising dan ook, kan dit alleen met toestemming van het clubbestuur.

Recent
Lieve Lise
04/12/2022: Met grote verslagenheid en
04/12/2022
Vierde editie Oost-Vaams wintercriterium gaat van start!
30/11/2022: Om de winterpauze te overbru
30/11/2022
Sint op bezoek!
28/11/2022: Hoog bezoek! We verwachten
25/11/2022
Keep calm, play hockey and … drink some good wine!
Steun onze club en je favoriete team met
11/11/2022
Fridaylicious 25 november - Kom gezellig eten in het clubhuis!
UPDATE: 19u30 VOLZET! We verwelkomen jul
15/11/2022
Wedstrijdkousen - Update
15/11/2022: Normaal gezien hadden jullie
15/11/2022
Kaas- & Wijnavonden 11 en 12 november - enkel vrijdag 11/11 nog plaatsen vrij / Inschrijven!
09/10/2022: Beste fijnproevers, De kaa
09/10/2022
Herfsthockeykamp - ook mogelijk om per dag in te schrijven
25/10/2022: De inschrijvingen voor ons
25/10/2022
Gold Sponsors
Sponsors

Hockey Club Lokeren | Accommodatie : Heilige Geestmolenstraat 42B, 9160 Lokeren | info@hockeylokeren.be

© 2019, website powered by Twizzit.com