NL
Log in

Hockey Club Lokeren

Groot nieuws! De bouw van het clubhuis kan nu echt van start gaan! Deze week hebben we, samen met onze architect Michael van Seven O, de aannemingsovereenkomst voor de bouw van het clubhuis met BC Construct getekend! En we hebben er tevens direct een sponsor bij (daarover later meer)!

De bestellingen van de staalstructuren zijn al gedaan en midden mei beginnen de grondwerken! 

     

   

 

 

Op de foto bij het tekenen: Gert Coolsaet (secretaris HC Lokeren), Bart De Rijbel (zaakvoerder BC Construct), Michael Van Nederkassel (architect), Jacko Verheijen (voorzitter HC Lokeren), Jeroen Schepens (werfleider), Evert Huylebroeck (tekenaar). + Filip Baetens (bestuur bouw clubhuis HC Lokeren, de fotograaf)

Jammer genoeg komt ook het einde van dit fantastisch sportief seizoen in zicht.
De laatste trainingen gaan door in de week van 21 mei! Dus:

 • Jeugdspelers op woensdag 23 mei
 • Trimmers, Heren 1 en U19 op vrijdag 25 mei
 • Oefenjeugd op zaterdag 26 mei


Geniet dus van de komende trainingen/wedstrijden en breng je vrienden mee op vriendjesdag!

Tot nu toe hebben we al een fantastisch seizoen gehad.
We hebben al mooie sportieve wedstrijden meegemaakt en hebben veel plezier gehad op de trainingen.

Wil je je vrienden eens laten meegenieten van een toffe training?
Wel dat kan op volgende data:

 • Voor alle jeugdspelers: vriendjesdag op woensdag 16 mei!
 • Voor de U16 en U19: vriendjesdag op vrijdag 18 mei!
 • Voor de oefenjeugd: vriendjesdag op zaterdag 19 mei!


We hopen heel wat vriendjes en vriendinnetjes te mogen verwelkomen, die samen met jullie hun
eerste ervaringen met de hockeysport opdoen!


Mogen we vragen aan al die enthousiaste vriendjes en vriendinnetjes om zeker even aan te melden
via deze link?

Vanaf komend seizoen, 2018-2019, beschikken we eindelijk over onze eigen kunstgrasvelden in Lokeren zelf! Het grote hoofdveld is een volledig waterveld: het meest moderne en beste voor de hockeysport.

Bovendien kunnen we in ons eigen clubhuis genieten van een warme koffie of wat sterkers, en kunnen de spelers gebruik maken van de kleedkamers en douches. In dit seizoen gaan we ook voor alle jeugdteams vanaf U7, twee trainingen per week plannen. 

Het seizoenslidgeld omvat aansluiting bij de Vlaamse Hockey Liga, verzekering voor de trainingen en wedstrijden, gebruik van de veldenclubhuis en kleedkamerstrainingen (jeugd nu 2 x per week), de competitiewedstrijden en mogelijkheid tot deelname aan toernooien.

We zijn zeer tevreden met deze structurele verbeteringen, maar om deze op een gezonde manier mogelijk te maken, worden de lidgelden aangepast. We blijven, in vergelijking met andere sport- en hockeyclubs, zeer redelijke lidgelden hanteren.

Hier vindt u de lidgelden die zullen gelden voor het seizoen 2018-2019.

De lidgeldfacturen zullen gestuurd worden begin mei en deze moeten uiterlijk 30 juni voldaan zijn.

Voorbereidingen voor het nieuwe seizoen:

Voor het nieuwe seizoen hebben we een goed zicht nodig op de leden, oa voor inschrijving van de teams. Dat moeten we eind mei al doen. Daarom vragen we ieder lid die, om welke reden ook, zou willen stoppen met hockey, zich af te melden, en het ook aan zijn/haar coach door te geven.

Afmelden als lid moet via het afmeldformulier voor 1 juni voorafgaande aan het nieuwe seizoen. Zonder afmelding blijf je lid. 

Dit geldt overigens ook voor nieuwe leden; graag zo snel mogelijk aanmelden, liefst voor 15 mei, dan kunnen we daarmee rekening houden met indeling nieuwe teams. (Het mag later ook nog, maar dan zonder zekerheid team). 

We proberen begin mei het nieuwe trainingsschema te kunnen publiceren. 

 

Om te kunnen blijven beantwoorden aan de groei van de club, organiseert de club een korte opleiding/demo-training voor alle geïnteresseerden die al trainer zijn en/of in de toekomst trainer willen worden.

Training oefenjeugd 17/3 afgelast.

Beste leden,

De Krokusvakantie gaat van start, dus geen trainingen van 10 tot en met 17 februari!  (Uitgezonderd geplande oefenmatchen.)

Vanaf woensdag 21 februari gaan we terug van start zoals we gewoon zijn!

Er zijn dit jaar drie hockeykampen waar wij als club aan meewerken of organiseren. Naast de bekende kampen met de stad, richten we zelf eind augustus een Hockeystage in, waarbij we ons richten op ervaren hockeyers.

 

 

 • Paashockeykamp: maandag 9 april – vrijdag 13 april, plaats: indoor sporthal Lokeren, organisatie door Stad Lokeren, met medewerking van HC Lokeren.
 • Zomer hockeykamp juli: maandag 2 juli - vrijdag 6 juli, plaats: nieuwe hockeyterrein in Lokeren, organisatie door Stad Lokeren, met medewerking van HC Lokeren.
 • Hockeystage zomermaandag 27 aug - vrijdag 31 aug, plaats: nieuwe hockeyterrein in Lokeren, organisatie HC Lokeren.  Deze stage is voor leden en meer ervaren hockeyers. Deelname zal 125 euro bedragen. 

 

Inschrijven voor de kampen met de stad gaat via de webshop van Sport Lokeren: https://webshoplokeren.recreatex.be/.

Voor de inschrijvingen voor zomer Hockeystage zullen we in april een inschrijvingsformulier open stellen. 

Het was een talrijke opkomst, afgelopen zaterdag op onze nieuwjaarsreceptie. Ouders en leden, de burgemeester Filip Antheunis, schepen van sport Jerome van Doorslaer. Het bestuur, de evenenentengroep, en vele helpers zorgden voor een geslaagde avond, met heerlijke hapjes en drankjes! 

De hoofdsponsors werden in de bloemetjes gezet, de geslaagde trainers voor aspirant-initiator werd hun attest overhandigd, en de U14M en U10M teams kregen hun prijs voor hun superprestatie tijdens de wijnactie!

En natuurlijk blikte de voorzitter terug op het vorige seizoen, waarin we naast de verdere uitbouw van club en gestage groei (we hebben nu 21 teams, bijna in alle leeftijden), een aantal heel belangrijke mijlpalen gezet hebben: bouwplannen, succesvolle uitgifte obligatielening, lening bij de bank, bouwvergunning clubhuis, start aanleg veld!

Het komend seizoen '18-'19 zullen we vanaf september op ons eigen complex in Lokeren kunnen hockeyen: dat is een dream come true! Met dank aan al onze vrijwilligers!

Bekijk de presentatie nog eens rustig of beleef de sfeer nog eens met ons album met de foto's van de receptie (dank je wel Eric Jolie voor de mooie foto's!)

 Zaterdagochtend 27 januari heeft Ben aan wel meer dan 40 spelers en ouders, de hockeyspelregels toegelicht. Bedankt Ben en bedankt allen voor deze grote opkomst! Zo wordt het nog leuker om de wedstrijden te volgen, en misschien eens te fluiten. 

 Maandagavond zal Ben de spelregels voor de verkleinde velden uit de doeken doen, voor de ouders en coaches van U7-U12 teams. 

 •  Spelregels klein veld (U7/8, U9, U10-U12): maandag 5/2 avond: 20u - 21u30  - (doelgroep ouders en coaches)

 Graag even inschrijven (klein veld) (maar als je het vergeten bent mag je toch komen).  

 Vind je hockey tof? Lijkt het je leuk om een enthousiast jeugdteam training te geven? Waarmee je tegelijkertijd spelenderwijze ook je vaardigheden oefent om voor een groep te staan! En bovendien help je onze club verder groeien! 

Wij zorgen voor een opleiding (demo-training met voorbeelden), oefenstof voorbeelden, een gedegen trainingsstructuur en ondersteuning ter plekke. We laten je eerst bv eens meelopen met een andere trainer.  

Jij bent minstens 16 jaar en zorgt voor een goed humeur, enthousiasme en regelmatige aanwezigheid. Als trainer krijg je ook een (bescheiden) vergoeding, en zo'n cool trainingspak voor de vaste trainers. :-)

We zijn op zoek naar trainers voor onze jeugdteams, vanaf U7, voor het nieuwe seizoen vanaf sept 2018, maar ook nu al kan je beginnen. We houden natuurlijk rekening met de leeftijd van trainer en ploeg.

Interesse? Laat het Kurt Geerts, onze trainerscoordinator weten, (kurt_geerts@telenet.be) of spreek eens met de huidige trainers. 

 We hebben scheidsrechters nodig voor de thuis-wedstrijden van onze meiden en jongens van de U16 en U19. We hebben in overleg met de coaches besloten, een lijst samen te stellen van mensen die bereid zijn om één of meerdere keren (wanneer het hen past) deze wedstrijden te fluiten.

De eerste scheidsrechter zal voorzien worden door de scheidsrechterscommissie. Voor de tweede zal de (admin-)coach van de U16 of U19 met iemand van de lijst kunnen afspreken om een bepaalde wedstrijd te fluiten.

 Bij deze een warme oproep aan iedereen die het ziet zitten om dit eens of meerdere keren te willen doen. Laat dat even weten mbv dit formulier. Daarmee kom je op de lijst. Alvast bedankt, samen maken we het mogelijk!

De planning van de scheids vind je vanaf nu in het wedstrijdprogramma op onze site. De (admin-)coach geeft de tweede scheidsrechter op tijd aan Ben Bauters door zodat hij het in schema kan zetten. Voorbeeld van 18/11/2017:

Bij Lees meer : staat nog eens uitgelegd hoe de scheidsrechters toegewezen worden door de coaches en scheidsrechterscommissie.

Heb je interesse om te fluiten, super! Niet moeilijk, wel leuk! Stuur even een berichtje naar Ben Bauters. Ben je bereid om eens of af en toe te fluiten bij de U16, U19 of H1, meld je dan even aan voor de 1619Lijst.

  Scheidsrechter 1 Scheidsrechter 2
U7 en U8

nvt

Iemand van team (ouder, ....).

(Admin-)coach zorgt hiervoor

U9 - U14

Speler U16/U19/H1 of uit lijst.

Scheidsrechtercommissie zorgt hiervoor

Iemand van team (ouder, ....).

(Admin-)coach zorgt hiervoor

U16, U19, H1

Ervaren scheids

Scheidsrechtercommissie zorgt hiervoor

Scheids van lijst

(Admin-)coach zorgt hiervoor

De trainingen zijn weer gestart, we hebben veel enthousiaste kinderen (en volwassenen) gezien die blij waren weer te mogen hockeyen! Er zijn verschillende ploegen die vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd hebben, top! De competitie begint weer vanaf 24 februari, de zaterdag na de week van de krokusvakantie. We hebben dan nog 3 nieuwe teams in competie, twee extra U7 Jongens en één extra U8 Meisjes team! 

We organiseren een tweetal spelregelsessies, waarbij iedereen welkom is (ouders, spelers, coaches, ....) om op een informele en eenvoudige manier kennis te nemen van de hockeyspelregels. Ken je de regels, dan is het ook leuker om de wedstrijden te volgen!  

Heb je bovendien zelf ook zin om weleens een wedstrijd te fluiten, dan is dit ook een uitstekende gelegenheid om het eens te bekijken. En stuur Ben gerust even een berichtje om de juiste informatie te krijgen (ben.bauters@gmail.com). 

De Spelregels informatie sessies gaan door op de volgende data, in een vergaderzaal van de sporthal in Lokeren. 

 • Spelregels groot veld (vanaf U14 tot en met volwassenen): zaterdagvoormiddag 27/1 10u30-12u – (doelgroep spelers U16, U19, ouders en coaches)
 • Spelregels klein veld (U7/8, U9, U10-U12): maandag 5/2 avond: 20u - 21u30  - (doelgroep ouders en coaches)

 Graag even inschrijven (klein veld) of inschrijven (groot veld) (maar als je het vergeten bent mag je toch komen).  

Er zal ook uitgelegd worden hoe je de spelregels nog eens rustig kan bekijken en kan oefenen met behulp van de e-learning module Drillster (op je eigen PC, tablet of gsm). Tot dan!

De trainingen starten opnieuw op woensdag 17 januari! Voor de Oefenjeugd beginnen de trainingen opnieuw op zaterdag 20 januari!

HIEP HIEP HOI!

Keep calm, play hockey and... the second part is yet to come! :-)

De scheidsrechterscommissie heeft, onder leiding van Ben Bauters, de werking in de eerste helft van dit seizoen geëvalueerd. In het volledige bericht hieronder (bij Lees meer...) vind je de voornaamste conclusies en enkele aanpassingen. 

Voor de U16 en U19 wedstrijden zal, naast 1 scheidsrechter van Heren 1, de tweede scheidsrechter niet langer een van de ouders zijn, maar zal de (admin-)coach iemand kunnen aanspreken van een lijst van scheidsrechters die zich daarvoor vrijwillig aangemeld hebben. 

Spelregels informatie sessie

Omdat het leuker is om wedstrijden te volgen, met een basiskennis van de spelregels, gaan we weer een tweetal spelregelsessies organiseren, waarbij iedereen welkom is om op een informele en eenvoudige manier kennis te nemen van de hockeyspelregels. 

Heb je zelf ook zin om weleens een wedstrijd te fluiten, dan is dit ook een uitstekende gelegenheid om het eens te bekijken. En stuur Ben gerust even een berichtje om de juiste informatie te krijgen (ben.bauters@gmail.com). 

Er zal ook uitgelegd worden, hoe je de spelregels nog eens rustig kan bekijken en oefenen met behulp van de e-learning module Drillster (op je eigen PC, tablet of gsm).

Planning en communicatie scheidsrechters

De planning van de scheids vind je vanaf nu in het wedstrijdprogramma op onze siteDe (admin-)coach geeft de tweede scheidsrechter op tijd aan Ben Bauters door zodat hij het in schema kan zetten.

Eindelijk kunnen we het geweldige nieuws brengen! De Stad Lokeren legt een hockeykunstgrasveld (een volledig waterveld !!) en tevens een kwart kunstgras oefenveld (zand) aan op de buitensportsite "Sportsite Heirbrug"!  Dit is mede mogelijk dankzij een subsidie van de provincie Oost-Vlaanderen. 

Hiermee verkrijgen we in Lokeren een fantastische accommodatie!

   

De U9 Meisjes van vorig jaar is gisteravond bij het Sportgala van Lokeren gehuldigd omdat ze kampioen in hun reeks werden! Zij waren meteen de eerste kampioensploeg van Hockey Club Lokeren! Ze hebben de goede richting getoond, er zullen er nog veel volgen!

    

Om alvast in de agenda te noteren: Op 3 februari 2018 klinken we op het nieuwe jaar en uiteraard ook op de start van de tweede seizoenshelft. Iedereen is van harte welkom! 

Place to be: Volvo Charels – Lokeren, zaterdag 3 februari 2018 om 19.30u.

Recent
Planning 21 en 22 April
21/04/2018
Bouw van clubhuis kan echt van start gaan !
Groot nieuws! De bouw van het clubhuis k
18/04/2018
Einde seizoen: Laatste trainingen
Jammer genoeg komt ook het einde van dit
18/04/2018
Vriendjesdag - week van 16 mei
Tot nu toe hebben we al een fantastisch
17/04/2018
Lidgelden 2018 - 2019
Vanaf komend seizoen, 2018-2019, beschi
09/04/2018
Lidgeld 2018-2019
Vanaf komend seizoen, 2018-2019, beschi
03/04/2018
Opleiding/demo-training voor alle (toekomstige) trainers - 4 april
Om te kunnen blijven beantwoorden aan de
22/03/2018
Training oefenjeugd 17/3 afgelast
Training oefenjeugd 17/3 afgelast.
16/03/2018
Coming up..
Gold Sponsor
Sponsors
Verjaardag
25/04
Simon Boey
27/04
Marie De Bock
29/04
Rienke Colman
29/04
Bent Van Impe
01/05
Tim Van Thuyne
06/05
Emile Jacobs
06/05
Jérôme Jacobs
06/05
Wobbe Baelen
06/05
Lena Seynaeve
09/05
Saskia Roggeman
11/05
Lisa Sonck
12/05
Joachim De Caju
12/05
Louka Rombout
12/05
Nea Boon
12/05
Gilles De Corte
13/05
Oscar Claessen

Hockey Club Lokeren | Accommodatie : Puidonkdreef 1  |  9185 Wachtebeke  |  hockeylokeren@gmail.com

© 2015, website powered by Twizzit.com