NL
Log in

Hockey Club Lokeren

Zes jaar na het EK in Boom wordt ons land, met de 'Belfius Eurohockey Championships 2019',  opnieuw het toneel van een internationaal event van het hoogste niveau. Van 16 t.e.m. 25 augustus 2019 strijden de acht beste Europese hockeyteams, mannen en vrouwen, in het prachtige "Wilrijkse Plein" stadion in Antwerpen. En we willen alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat de tribunes volop rood kleuren voor alle wedstrijden van de Red Panthers en Red Lions.

Leden en Belgische hockeyclubs hebben t.e.m. 30 september 2018 een exclusieve én prioritaire toegang tot het ticketing systeem. Als je nu je tickets aankoopt, ben je er zeker van om deel uit te maken van de ‘Red Tribe’ die onze nationale teams in het stadion zal aanmoedigen. Dit geeft onze club ook voordelen. 

Bestel tickets hier en vermeld onze clubcode: 627

Om alvast in de stemming te komen... 

Alle proefleden hebben kunnen proeven van hockey op hun 2 proeftrainingen. We vragen iedereen die graag lid wil worden dit te doen (via het Inschrijfformulier nieuwe leden) voor 28 september. Dan sluiten we het af om onze teams en trainingen stabiel te houden. 

Omdat de voorraad eerder op is dan verwacht (dankzij ons succes) gaan we weer nieuwe shirts bestellen. Dit betekent dat het mogelijk is om de naam en eventueel een nummer op te geven die in het shirt gesublimeerd worden (= echt "in" de stof van het shirt zitten, in plaats van opdruk). Dit gebeurt dus tijdens de productie van het shirt, we moeten de juiste gegevens dus bij de bestelling opgeven. 

Degenen die een nieuw / reserve shirt met NAAM en eventueel NUMMER willen bestellen, moeten voor 6 oktober de gewenste maat van het shirt (meisjes of jongens model) en naam / nummer doorgeven. Bestel met dit formulier.  De productie duurt ongeveer 6-8 weken. Wij geven een bericht wanneer ze in de winkel Go Sport Dendermonde opgehaald kunnen worden. 

Pas op! De maten van de hockeyshirts vallen klein uit! Ga dus niet uit van je normale maat, maar vergelijk en pas echt bij teamgenootje/vriendje of ga langs bij Go Sport in Dendermonde. Daar kan je misschien al de rest van het tenue meenemen (rokje of short, kousen) of andere hockeyspullen aankopen. De betaling gebeurt bij afhalen van het shirt in de winkel. 

De beschikbare maten zijn: 116, 128, 140, 152, 164, XS, S, M, L, XL, 2XL.  

Voor prijzen en info wedstrijdtenue, zie wedstrijdtenue. Als er nog vragen zijn, kan je mailen naar info@hockeylokeren.be.  

Het blijft ook altijd mogelijk een blanco shirt te kopen. Hiermee kan je gedurende het hele jaar terecht bij ‘Fima Promotions’, in Lokeren om naam en/of nummer bij te laten opdrukken. 

 

  

Het inschrijven om maximaal twee proeflessen te volgen, sluiten we af op 12 september. Als je na de één of twee proeflessen de smaak te pakken hebt, kan je je inschrijven als definitief lid met het betreffende formulier op de site. 

Nieuwe leden zonder hockeyervaring trainen mee om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen, maar spelen in principe nog geen wedstrijden tot de winterstop. Het team hoopt natuurlijk wel dat ze komen supporteren (en zo ook alvast wedstrijdervaring opdoen!). In overleg met de coach kan uiteraard wel eens ingevallen worden of zelfs meespelen bij te weinig spelers.  

Voor het nieuwe hockey-clubhuis zijn wij op zoek naar een betaalde SCHOONMAKER (m/v). 

Kent u een iemand die graag poetst en 5 uur per week onbelast wenst bij te verdienen? Stuur een email naar info@wendypeleman.be. Om in aanmerking te komen voor onbelast bijklussen, dient u te zijn gepensioneerd of minstens 4/5 in loondienst te werken of zelfstandige te zijn.

Het was een prachtige dag, 31-8-2018. De zon scheen, de temperatuur was aangenaam en de sfeer tussen de hockeyvelden, het clubhuis en het nieuwe voetgbal/rugbyveld was geweldig! Wat een mooie nieuwe sport-infrastructuur en wat een aanwinst voor Lokeren! 

Dat heeft ook TV Oost opgepikt in een heel mooie nieuws-item, waarbij ook veel hockeyers goed in beeld komen! 

Dankzij al onze vrijwilligers was deze dag weer een geslaagd event voor onze hockeyclub. Dank u wel!

Iedereen kan hier nog eens nagenieten met de foto's (dank u Eric en David)!

Recentelijk staken een aantal enthousiaste ouders en leden van onze club de hoofden bij elkaar om te brainstormen over de toekomstige werking van het nieuwe clubhuis. In deze groep wordt in de komende weken gebrainstormd over o.a. de opzet van de bardiensten, schoonmaak van het clubhuis, afvalbeheer, aankoop van allerlei benodigdheden, enz.

De club bedankt alvast Gunter Van Cauwenberge, Truus De Wilde, Karin Savooy, Geert Van Hecke, Nadia Waterschoot en Wendy Peleman om hieraan mee te werken. Jullie (onze leden) mogen je in de komende periode dus verwachten aan berichten omtrent de huishoudelijkheden van het clubhuis. 

Er komen via ouders vele vragen over verloren voorwerpen! 
Wie heeft per abuis na een training of na een hockeykamp spullen meegenomen die niet van hem/ haar zijn?
Kijk misschien allen even alle hoodies, sokken, andere sportkledij na, sommigen zijn genaamtekend.
Breng gerust mee naar de training, alles wordt verzameld in het clubhuis en dan kan elk kledingstuk terug bij zijn/ haar rechtmatige eigenaar geraken!  Bedankt!

Indien gevonden voorwerpen niet worden afgehaald, worden deze geschonken aan een goed doel.

Nog even dit: indien je spullen nog niet genaamtekend zijn, doe dit zeker!!!

Dit najaar opent ons splinternieuwe clubhuis haar deuren! Daarom zijn we op zoek naar leden, ouders of sympathisanten die een gezellige bardienst willen draaien. We zijn ervan overtuigd dat, zoals altijd in onze club, ook de barshifts leuk en aangenaam zullen zijn. 

Werk je hier graag aan mee, en ben je ouder dan 18 jaar? Vul dan dit formulier vrijblijvend (voor woensdag 12 sept) in waarin je de voor jou geschikte tijden kan aangeven en eventuele opmerkingen. Bijvoorbeeld tijdens de trainingen of aansluitend aan wedstrijden van je (klein-)kinderen. We hopen nadien een goed schema te kunnen opstellen met een groot aantal vrijwilligers. 

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Vanaf morgen, zaterdag 1 september, staat ook onze Oefenjeugd paraat voor hun wekelijkse training! Telkens van 9.30u tot 10.50u. 

Heb je de hockeymicrobe nog niet helemaal te pakken, schrijf je dan via de website in voor twee proeflessen en nadien word je ongetwijfeld lid!

Jawel, het is eindelijk zover. De vernieuwde sportsite met het mooie hockeyveld wordt deze vrijdag officieel geopend!

We zijn er klaar voor om samen met de stad alle genodigden te ontvangen! 

Onze jeugd zal tussen 16h en 20h een mooi sportief programma verzorgen:

17h-18h: wedstrijden van U7-U9

18h-19h: U10 Boys/U11 Boys en demo training van U11 Girls

19h-20h: U14 Boys-1 vs U16 Boys

 

Er zal een Frietmobiel zijn om, naast de kleine versnaperingen, een hongertje te stillen!

Gelieve auto’s te parkeren op de voorziene parking voor de oprijlaan richting het hockeyterrein. Dus niet doorrijden tot naast het terrein of tot aan het clubhuis (je kan er niet keren)!

Dank voor de medewerking!

 • Enkel spelers, trainers en coaches betreden dit veld! Ouders en supporters blijven achter de zwarte afsluiting.
 • Enkel betreden met aangepast hockeyschoeisel!
 • Ook bij betreden steeds de hockeyschoenen nog reinigen bij de voorziene roosters/ borstels (te vinden aan de hekjes)
 • Enkel ingang via de zwarte hekjes en NIET over de draad klauteren!

Dank om zorg te dragen voor het hockeyterrein!

Graag herinneren we iedereen nog even aan de uitnodiging voor de feestelijke opening van de vernieuwde sportsite, op vrijdag 31 augustus 2018. 

Graag inschrijven voor donderdag 23 augustus (via formulier) zodat we een zicht hebben op het aantal te verwachten mensen. We hopen op een grote opkomst voor het vieren van deze mijlpaal! 

Het programma bij Lees meer.

De bestelde McKendric shirts met naam (en eventueel nummer) liggen klaar in de winkel van Go Sport in Dendermonde. Daar kan je indien nodig ook andere delen van het tenue (rokje of short, kousen) of andere hockeyspullen aankopen. De betaling van de sublimatieshirts gebeurt bij afhalen van het shirt in de winkel. 

De winkel Go Sport Dendermonde heeft een lijst van de bestellingen met de maat, naam en evt nummer. 

Net als op andere hockeyartikelen bij Go Sport, krijgen leden op de tenueprijzen 20% korting. 

De prijzen zijn (na 20% korting): 

 • Prijs polo: 35 euro
 • Prijs naam en/of nummer:  5 euro  

Al enkele jaren is de ontwikkeling van de arbitrage in het hockey een onderwerp waar de nodige aandacht naartoe gaat.  Het aantal examens nationale scheidsrechters gaat in stijgende lijn, maar we merken dat er vanuit de clubs ook meer en meer vragen komen om de arbitrage ook op een lager (regionaal) niveau te ontwikkelen.  Om aan deze vraag tegemoet te komen zijn er sinds vorig jaar 2 functies bijgekomen: Club Umpire en Club Umpire Coach

Club Umpire Coach

De Club Umpire coach is aanwezig op het terrein om scheidsrechters te coachen en te begeleiden in:

 • Ontvangst van scheidsrechters
 • Algemene tips als scheidsrechter zoals looplijnen, fluitsignaal, gebaren, …
 • Indien nodig, korte toelichting spelregels
 • Voor HC Lokeren: Ben Bauters, Johan Van Bockxlaer en Jacko Verheijen. Je vindt een van ons elke zaterdag op het terrein. 
 • Volgt de bijscholingen en opleidingen die worden georganiseerd door de federatie
 • Heb je interesse? Vraag aan Ben om nog meer uitleg en verdere afspraken.

 

Club Umpire:

 • Niveau tussen theoretisch en nationaal scheidsrechter
 • Praktisch examen georganiseerd door de federatie
 • De Club Umpire wordt verondersteld in staat te zijn om een wedstrijd in U16 Reg. 1 tot een goed einde te kunnen brengen.
 • Waarom? Helpt om de overstap naar nationale scheidsrechter geleidelijk aan laten verlopen (nu is er nog een zeer groot verschil tussen het theoretische en het nationale examen)
 • Doel: de arbitrage binnen de club op een hoger niveau brengen door deze Club Umpires te begeleiden en te vormen zodat er ervaren scheidsrechters beschikbaar zijn om binnen de club te fluiten.
 • Heb je interesse? Vraag aan Ben de gedetailleerde criteria en wanneer er examens afgenomen worden. We streven ernaar in onze club zeker 5 tot 10 Club Umpires hebben, dus spreek er zeker eens over met Ben. 

 Alvast bedankt en we kijken er naar uit om samen met jullie de arbitrage in onze club verder te ontwikkelen. Voor een fotootje van onze CUCs, zie lees meer: 

De planning van de competitiewedstrijden is sinds vandaag weer beschikbaar in Twizzit voor elk team.

De spelers kunnen hun aan- en afwezigheden weer ingeven. Doe dit om het je (admin-)coach gemakkelijk te maken, liefst ruim van te voren.

 

 

De planning (een automatische synchronisatie met Sportlink van de VHL/KBHBB) is zoals altijd beschikbaar onder Sportief op onze site, hier

Beste lid,

Gewaardeerde vrijwilliger,

De tam-tam doet zijn werk, de eerste foto’s zijn reeds verschenen op de sociale media…. en de nieuwsgierigheid groeit met het nieuwe seizoen in het verschiet.

Hoewel het nog niet toegelaten is om de velden en het clubhuis te betreden (mede om veiligheidsredenen),  nodigen we je graag uit om onze nieuwe stek op gepaste wijze te komen verkennen.

Op vrijdag 31 augustus 2018 wordt de vernieuwde sportsite aan de H. Geestmolenstraat feestelijk geopend, waarbij ook onze nieuwe velden en het (in aanbouw zijnde) clubhuis worden in de kijker worden gezet. Een gelegenheid die wij uiteraard graag willen delen met leden, vrijwilligers, sympathisanten …... Want zonder jullie steun en vertrouwen, zou de club uiteraard niet staan waar deze vandaag staat.

Alvast enige informatie over het nieuwe seizoen.

-- Vrijdag 24 augustus: start trainingen U10 Boys, U11 Girls, U11 Boys, U14 Boys 2, Heren 1, U25 Girls

-- Vanaf maandag 27 augustus: Start trainingen voor alle teams. 

Het trainingsschema is altijd te vinden op de site onder Sportief

-- Vrijdag 31 augustus: Opening vernieuwde Sportsite Heilige Geestmolenstraat, alle leden uitgenodigd. Graag even inschrijven.

-- Zaterdag 1 september: Start hockeycompetitie. Het programma wordt nu opgemaakt door de hockeybond. Dit zal, zodra mogelijk, ook op onze site te vinden zijn. Volg nu je team ook via de nieuwe app van hockey.be.

Het trainingsschema voor seizoen 2018-2019 neemt vaste vorm aan, de ge-update versie staat op de site, met de toegewezen trainers.


We hebben bovendien ons trainersteam kunnen versterken met Laura, uit Spanje, die een 20-jarige hockeyervaring meebrengt uit Barcelona! Zij speelt zelf in Dames 1 Temse, en geeft bij ons een goed aantal uren training. 

We blijven werken aan ons trainersteam, binnenkort misschien nog meer nieuws, en ondertussen plannen we weer demo-trainings, en zullen we binnenkort het charter voor Spelers en het charter voor Trainers publiceren.

Recent
Inschrijven voor nieuwe leden tot 28 september
Alle proefleden hebben kunnen proeven va
20/09/2018
EK Hockey 2019 - bestel tickets met onze clubcode (voor 30 sept)!
Zes jaar na het EK in Boom wordt ons lan
20/09/2018
Bestellen nieuwe shirts met naam (/nummer) gesublimeerd - voor 6 okt
Omdat de voorraad eerder op is dan verwa
19/09/2018
Inschrijving proeflessen gesloten
Inschrijven om maximaal 2 proeflessen te
12/09/2018
Inschrijving proeflessen sluit op 12 september
Het inschrijven om maximaal twee proefle
09/09/2018
Gezocht: Schoonmaker (m/v) voor clubhuis
Voor het nieuwe hockey-clubhuis zijn wij
07/09/2018
Opzet en organisatie van clubhuis-werking : gestart!
Recentelijk staken een aantal enthousias
05/09/2018
Fantastische Opening vernieuwde sportsite met de hockeyvelden!
Het was een prachtige dag, 31-8-2018. De
05/09/2018
Coming up..
Gold Sponsor
Sponsors
Verjaardag
22/09
Xander De Cuyper
23/09
Johan Van Bockxlaer
24/09
Wout Desender
25/09
Louis Van Nederkassel
26/09
Marie Van Assche
26/09
Robbe Slabbaert
29/09
Britt Fictels
30/09
Emma Van Damme
02/10
Manoe Van Cauwenberg
02/10
Vic Steppé
03/10
Benoît Verhellen
06/10
Pepijn Bels
07/10
Thaïsa Vervaet
09/10
Mick De Rudder
09/10
Seraphine Dubois
09/10
Kasper Claessens
10/10
Mauro Jacob
10/10
Fran Schellens
10/10
Reinout Janssen
11/10
Lena Van Impe
12/10
Wendy Peleman
12/10
Johan Houtekier
12/10
Lowie Cuyt

Hockey Club Lokeren | Accommodatie : Heilige Geestmolenstraat 42B, 9160 Lokeren | info@hockeylokeren.be

© 2015, website powered by Twizzit.com