Hockey Club Lokeren

De scheidsrechterscommissie heeft, onder leiding van Ben Bauters, de werking in de eerste helft van dit seizoen geëvalueerd. In het volledige bericht hieronder (bij Lees meer...) vind je de voornaamste conclusies en enkele aanpassingen. 

Voor de U16 en U19 wedstrijden zal, naast 1 scheidsrechter van Heren 1, de tweede scheidsrechter niet langer een van de ouders zijn, maar zal de (admin-)coach iemand kunnen aanspreken van een lijst van scheidsrechters die zich daarvoor vrijwillig aangemeld hebben. 

Spelregels informatie sessie

Omdat het leuker is om wedstrijden te volgen, met een basiskennis van de spelregels, gaan we weer een tweetal spelregelsessies organiseren, waarbij iedereen welkom is om op een informele en eenvoudige manier kennis te nemen van de hockeyspelregels. 

Heb je zelf ook zin om weleens een wedstrijd te fluiten, dan is dit ook een uitstekende gelegenheid om het eens te bekijken. En stuur Ben gerust even een berichtje om de juiste informatie te krijgen (ben.bauters@gmail.com). 

Er zal ook uitgelegd worden, hoe je de spelregels nog eens rustig kan bekijken en oefenen met behulp van de e-learning module Drillster (op je eigen PC, tablet of gsm).

Planning en communicatie scheidsrechters

De planning van de scheids vind je vanaf nu in het wedstrijdprogramma op onze siteDe (admin-)coach geeft de tweede scheidsrechter op tijd aan Ben Bauters door zodat hij het in schema kan zetten.

Bedankt aan alleen die gekomen zijn! Zoals beloofd ging ik de powerpoints online zetten en dat is bij deze ook gebeurd. Voor zij die groot veld dienen te fluiten heb ik hen persoonlijk uitgenodigd voor Drillster. Mocht dit niet het geval zijn mag je me(Ben Bauters) zeker contacteren!

Powerpoint klein veld: hier
Powerpoint groot veld: hier
Planning scheidsrechters: hier

Nogmaals bedankt en succes!

Als je het (relatief eenvoudige) examen gedaan heb, ben je officieel geslaagd als Clubscheidsrechter. Vanaf het fluiten van de U14 is dit behalen noodzakelijk, daarvoor nog niet. 

Onze club heeft behoefte aan scheidsrechters om onze jeugdwedstrijden te begeleiden. Bij hockey is het gewoonlijk een ouder die deze rol op zich neemt. De thuisploeg voorziet voor alle thuiswedstrijden de twee scheidsrechters. 

De spelregels zijn niet zo moeilijk als ze misschien op het eerste zicht lijken en kunnen door middel van een gemakkelijke e-learning module geoefend worden. Hierna kan je een theoretisch examen afleggen (ook online) voor clubscheidsrechter. 

We plannen het zo dat je eerst ervaring kan opdoen bij de jongere teams (U7, U8, U9) alvorens de hogere teams te fluiten (U11 - U19). In het begin altijd samen met een ervaren scheidsrechter. Uiteraard houden we in de planning rekening met spelen van eigen kind, je kan er voor kiezen om die wedstrijd te fluiten of juist de wedstrijd ervoor of na. We rekenen ook op onze jeugd van U19.

Heb je interesse, laat het de coach van je team en de scheidsrechtercoordinator, Ben Bauters, weten: ben.bauters@gmail.com. Ook bij verdere vragen is hij het aanspreekpunt. We voorzien regelmatig een scheidsrechtersavond om eens door de spelregels te lopen. 

Samen zorgen we ervoor dat we fijn hockey kunnen spelen! 

Gold Sponsor
Sponsors

Hockey Club Lokeren | Accommodatie : Puidonkdreef 1  |  9185 Wachtebeke  |  hockeylokeren@gmail.com

© 2015, website powered by Twizzit.com